Свет

Шолцов портпарол одбрусио Борису Џонсону: "Он има сопствени однос са истином"

"Мислим да то могу потврдити из прве руке", одговорио је портпарол немачког канцелара на питање да ли би бившег британског премијера назвао лажовом
Шолцов портпарол одбрусио Борису Џонсону: "Он има сопствени однос са истином"www.globallookpress.com © Tejas Sandhu/Keystone Press Agency

Портпарол немачког канцелара Олафа Шолца Штефен Хебестрајт изјавио је да Борис Џонсон има "сопствени однос са истином", и описао тврдњу бившег британског премијера да се Немачка надала брзој предаји Украјине пред Русијом као "потпуну бесмислицу".

Џонсон је за Си-Ен-Ен у понедељак изјавио да је немачка влада испрва сматрала "да би било боље да се цела ствар заврши брзо, и да се Украјина преда".

"Знамо да веома забавни бивши премијер увек има сопствени однос према истини", рекао је Хебестрајт на конференцији за новинаре у Берлину, и додао да се Џонсон не понаша "ништа другачије у овом случају".

На питање да ли би Џонсона назвао лажовом, Хебестрајт је поновио:

"Мислим да то могу потврдити из прве руке, јер сам учествовао у разговорима са тадашњим британским премијером у Минхену само неколико дана пре почетка рата. Наиме, он увек има веома лични приступ истини."

image