Србија и Балкан

Билчик о кризи на КиМ: Лопта је у рукама Приштине, ЕУ очекује акцију

Известилац ЕП нада се да ће преговарачки тмови у наредним сатима и данима пронаћи решење које ће смањити тензије у региону
Билчик о кризи на КиМ: Лопта је у рукама Приштине, ЕУ очекује акцијуNone © ATA Images

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик оценио је, када је реч о договору Београда и Приштине о регистарским таблицама, да се чека потез Приштине и да ЕУ од њих очекује предузимање акције.

"У овом тренутку када је реч о регистарским таблицама, јасно је да је лопта у рукама Приштине и ми очекујемо да Приштина предузме акције. Истовремено, постоји још толико отворених питања која могу бити решена само ако постоји добра воља да се прошлост остави иза и да се гледа ка будућности" , рекао је Билчик за Танјуг.

Та будућност, како напомиње Билчик, мора да буде европска и заснована на помирењу и разумевању да људи у региону морају да пронађу начин да живе једни поред других.

Приштина, истакао је Билчик, мора да схвати да де је питање регистарских таблица нешто што је знатно битније од самих регистарских таблица.

"Реч је о значајном и фундаменталном питању за Београд и мислим да је то нешто што сви разумеју, јер ако се направи напредак по том питању, уследиће напредак и у другим питањима", казао је Билчик.

image