Вучевић и Мојсиловић посетили базу "Југ" код Бујановца

Министар одбране будућим мировњацима пожелео да на најбољи начин представљају себе, своје породице, Војску Србије и отаџбину
Вучевић и Мојсиловић посетили базу "Југ" код БујановцаАуторска права: None © Танјуг/Министарство одбране/Андрија Гавриловић

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић посетили су вечерас Центар за обуку јединица за мултинационалне операције у бази "Југ" код Бујановца.

Командант Центра, потпуковник Драган Пауновић информисао је министра одбране о организацији, задацима и делокругу рада тог састава Центра за мировне операције Оперативне управе Генералштаба Војске Србије.

Министар Вучевић посетио је и полазнике Курса за штабне официре Уједињених нација "УНСОЦ 2022" који се реализује у бази "Југ" и сертификован је од стране Уједињених нација, наводи се у саопштењу Министарства одбране и додаје да је Вучевић у кратком обраћању полазницима из осам земаља пожелео успешан завршетак усавршавања.

Вучевић је, такође, имао прилику да сагледа капацитете Центра за реализацију обуке на тренажерима и симулаторима, а том приликом су му, између осталог, представљени симулатор виртуелног бојишта ВБС-3, медицински симулатор, тренажер за обуку у гађању из личног наоружања "ЛАСЕР СХОТ", као и симулатор погодака "МИЛЕС".

Вучевић и Мојсиловић затим су присуствовали приказу оспособљености Вода за заштиту снага Команде за обуку на полигону Боровац код базе "Југ" након чега је министар будућим мировњацима пожелео да на најбољи начин представљају себе, своје породице, Војску Србије и нашу отаџбину.

"Да чувате мир и грађане тамо где будете били, али да чувате и себе, да нам се вратите живи и здрави у отаџбину, у Србију", рекао је Вучевић.

Додао је да је поносан на то што је Војска Србије радила на унапређењу обуке и стварању услова да наши, али и припадници других оружаних снага, других војски долазе код нас на обуку.

"Желим вам добро здравље, добру срећу и јуначка срца", поручио је Вучевић припадницима Вода за заштиту снага који ће на пролеће бити упућен у мисију УНИФИЛ у Либану.