Спорт

Паника у Бразилу – Нејмару оток као јабука, под знаком је питања за наставак Мундијала

Нејмар се повредио после једног дуела са српским фудбалером Николом Миленковићем
Паника у Бразилу – Нејмару оток као јабука, под знаком је питања за наставак МундијалаGetty © Lars Baron

Фудбалски репрезентативац Бразила Нејмар није славио са саиграчима по завршетку меча са Србијом на Светском првенству већ је због повреде отишао у свлачионицу, преносе бразилски медији.

Бразил је победио Србију 2:0 у мечу првог кола групе Г на Мундијалу у Катару, а Нејмар је замењен у 79. минуту због повреде зглоба.

Претходно је страдао у дуелу са Миленковићем, када је српски репрезентативац клизећим стартом зауставио бразилску контру испред казненог простора.

Ексклузивне фотографије, које је објавио бразилски "Глобо" показују да је фудбалер Пари Сен Жермена плакао на клупи за резерве. Нејмар је по завршетку меча у пратњи доктора напустио терен.

На друштвеним мрежама појавиле су се и фотографије приликом његовог изласка са терена, на којима се види велики оток на десном зглобу.

Бразилски медији тврде да ће Нејмар током ноћи проћи детаљне лекарске прегледе после којих ће бити познат степен повреде играча ПСЖ-а.

"Не брините, Нејмар ће играти на Светском првенству. Наставиће да игра, будите сигурни у то", изјавио је селектор Тите на конференцији за медије.

У земљи фудбала страхују да је њихова "десетка" доживела тежу повреду и да постоји могућност да пропусти преостале мечеве.

Бразил ће у понедељак у другом колу групе Г играти са Швајцарском.

image