Спорт

Капитен Бразила љут због изјаве Пиксија: Није нас поштовао, а Србији нисмо дали шансу

Тијаго Силва је после победе против Србије прокоментарисао речи Драгана Стојковића Пиксија пре дуела са Бразилом
Капитен Бразила љут због изјаве Пиксија: Није нас поштовао, а Србији нисмо дали шансуGetty © Lars Baron

Фудбалери Србије изгубили су у првој утакмици на Светском првенству у Катару, пошто их је 2:0 савладала селекција Бразила. Феноменални Ришарлисон је "маказицама" потврдио тријумф, а селектор "орлова" Драган Стојковић Пикси рекао је да није могао да препозна свој тим у другом полувремену.

Но, занимљиву изјаву након меча имао је и капитен Бразила, искусни Тијаго Силва, који је истакао да су њега и његове саиграче мотивисале речи управо легендарног Пиксија.

Стојковић је у најави меча на конференцији за медије у шаљивом тону одговорио на питање о томе да ће Бразил наступити са четири нападача на том сусрету.

"Са четворицом нападача? Онда смо готови. Али хоће ли неко да игра у одбрани", насмејао се Пикси, шеретски одговарајући у свом стилу. Али Силва је то схватио мало другачије, након што је прочитао речи селектора Србије.

"Њихов тренер је рекао да играмо с четворицом нападача и питао има ли Бразил икога да чува гол. То није било лепо, то је недостатак поштовања. Ми бразилски штопери имамо велику историју. Имам је ја, Маркињос, Данило, Алекс Сандро, има је и голман Алисон. Мислим да је тај тренер требало да прикупи више информација о противницима", рекао је Силва.

Штопера Челсија су питали да ли им је селектор Тите пренео ту изјаву као начин да мотивише играче.

"Данас све стигне до вас. Мобилни телефони, друштвене мреже, све нам је доступно. Чак и када не желиш да пратиш, све сазнаш. Отвориш Инстаграм и све видиш. Ја не волим да причам о супарницима, све их поштујем. Србији нисмо дозволили ниједну прилику. Надам се да ће следећих неколико пута моћи мало боље да проуче нашу екипу и имају мало више поштовања у својим изјавама", поручио је Тијаго Силва.

Standings provided by Sofascore

image