Свет

Маск: Регистрације на Твитеру на рекордном нивоу, у припреми апликација за све

Интересовање за "Твитер" веће него икад, каже Илон Маск
Маск: Регистрације на Твитеру на рекордном нивоу, у припреми апликација за свеwww.globallookpress.com © Piero Nigro / Alto Press

Извршни директор "Твитерa" Илон Маск рекао је да су регистрације нових корисника на платформи на рекордно високом нивоу, упркос наводном масовном егзодусу оглашивача и корисника који беже на друге мреже због забринутости око верификације налога и говора мржње.

Број регистрација у просеку износио је преко два милиона дневно у последњих седам дана од 16. новембра, што је 66 одсто више у односу на исту недељу 2021. године, рекао је Маск и додао да је активност корисника на рекордном нивоу - у просеку скоро 8 милијарди активних минута дневно у последњих седам дана од 15. новембра, што је повећање од 30 одсто у поређењу са истом недељом прошле године.

Број лажних налога који шире говор мржње такође је "пао" од 13. новембра у односу на октобар прошле године. Маск је рекао и да је пријављивање лажних налога нагло порасло раније овог месеца, пре и након лансирања "Твитер блуа", налога са плавом квачицом који гарантује да је особа та за коју се издаје.

Маск, који је такође шеф свемирске компаније "СпејсИкс", стартапа за неуро-чипове "Неуралинк" и фирме за прокопавање тунела "Боринг компани", рекао је раније да ће куповина "Твитера" убрзати реализацију његовог плана да створи "апликацију за све" под називом Кс (Х).

Маскова "Твитер 2.0 Евритинг апликација" имаће функције као што су шифроване директне поруке (ДМ), твитови дугог формата и могућности плаћања, преноси Ројтерс.

У другом твиту рано у недељу, Маск је рекао да очекује да ће број месечних корисника Твитера за 12 до 18 месеци премашити милијарду.

Оглашивачи на Твитеру, укључујући велике компаније као што су "Џенерал моторс", "Монделез", "Фолксваген", паузирали су рекламирање на платформи забринути због Масковог преузимања компаније.

Маск је рекао да је "Твитер" искусио "масовни пад прихода" након повлачења оглашивача, окривљујући за то коалицију група за грађанска права која је притискала врхунске оглашиваче на платформи да реагују након што је Маск одблокирао налог бившег америчког председника Доналда Трампа.

Верује се да су стотине запослених напустиле "Твитер" након Масковог ултиматума да или раде напорно или дају отказ. Компанија је раније у новембру отпустила половину своје радне снаге, а тимови одговорни за комуникацију, модерирање садржаја, људска права и етику машинског учења су скоро па расформирани, као и неки тимови за производе и инжењеринг.

image