Магазин

Како бити шик током хладних дана

Смишљање одевне комбинације у хладном периоду године може да буде напорно. Међутим, у свим слојевима и текстурама можемо пронаћи лепоту и уживати у процесу облачења, уместо да нас умара
Како бити шик током хладних данаGetty © Michael Campanella

Када су дани краћи и суморни, без сунчеве светлости, на нама је да останемо вољни и расположени. Једна од ствари која ће нам помоћи да се осећамо лепо током целог дана, без обзира на хладноћу или облачно небо, је омиљени топли џемпер. Удобне чизме или зимски аксесоари ће бити ''мали спас'' у данима када бисмо најрадије да останемо у кревету под ћебетом. Представљамо вам неколико идеја за уклапање одевних комбинација током јесени и зиме.

Први слој

Иако му је главна функција да се носи директно уз кожу и да греје тело, први слој може бити један од главних делова комбинације. Уместо класичних поткошуља, уска ролка преко које иде широк џемпер ствара занимљив однос силуета. Такође, термо чарапе или хеланке могу бити занимљиве испод сукње када желите да комбинација буде разиграна.

Дуже је боље

Кратке јакне су често у тренду, али нису увек довољно функционалне. Дугачке бунде, јакне или капути су прикладнији, топлији и подижу целу комбинацију на ниво елеганције. Наравно, има случајева у којима кратка јакна чини комбинацију симпатичном и младалачком, али не треба жртвовати удобност и здравље када је напољу хладно. Добро скројен капут у ефектној боји може потпуно да промени утисак остатка гардеробе коју имате на себи.

 

Високе чизме

Многима су омиљени део гардеробе за хладне месеце добре чизме. Ако мислите да је време за промену и желите да се одвојите од сигурног избора црних чизама које вам иду уз све, можете да пронађете њихову напреднију замену. Потпетице не морају бити високе, зими је удобност на првом месту. Можете се определити за неутралније боје, јер су веома ефектне. Беж или браон кожа иду уз све, али увек се можете играти и купити упадљиви црвени, зелени или било који други пар у јаркој боји. Занимљива обућа је увек добар избор.

 

Игра текстура

Оно што хладни дани доносе, поред слојевитог облачења, су различите текстуре. Не устручавајте се да обучете хеланке и џемпер испод омиљене кожне јаке, или да огрнете грубљи вунени шал око свилене хаљине (испод које могу ићи ролка и топле чарапе). Оваква игра је добра за оне који не воле превише да експериментишу са бојама.

Аксесоари

Јесен и зима су једина годишња доба која заиста захтевају аксесоаре. Постоје они који воле да носе комплет и да им капа, шал и рукавице буду истих боја и материјала. Ово је увек добар избор који ће да избалансира остатак комбинације. Што се шала и капе тиче, можете да пронађете боје и нијансе које одговарају вашем тену и боји косе и очију. За оне који воле да мешају, можете испробати горе наведене комбинације текстура, а задржати се у једној боји. Такође, уникатни комади ручно израђених аксесоара су увек добри када желите да вам се комбинација издваја од осталих.

image