Русија

Медведев: НАТО да се распусти, а званичници да се покају

Заменик председника Савета безбедности Русије поручио да ће НАТО постати легитимна мета руских оружаних снага уколико Кијеву испоручи системе "патриот"
Медведев: НАТО да се распусти, а званичници да се покају© Denis Semjonov

Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев рекао је да је НАТО од тренутка свог формирања више пута доказао своју корпоративну суштину, делујући у интересу шачице англосаксонских земаља и њихових послушника.

"Генерални секретар НАТО-а рекао је да ће Украјина победити као суверена независна држава. Али није рекао ништа о њеном територијалном интегритету. Победиће, али, по свему судећи, у оквиру нових, увелико сужених граница своје независности, и таква суверена ће сести за преговарачки сто. Ово је већ напредак", написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Он је додао да "бахати НАТО-овци увек лако забораве на државне ударе које је њихова организација починила у сувереним земљама широм света".

"Заборављају свргнуте легитимно изабране шефове држава и убијене десетине хиљада цивила, стараца, жена, децe. Снабдевање оружјем сваке руље, послушнике и екстремистичке режиме. Некажњивост челника Северноатлантске алијансе за почињене злочине", нагласио је он.

Медведев је истакао да у "земљама НАТО-а не живи више од 12 одсто светске популације".

"Ова организација не треба цивилизованом свету. Мора да се покаје пред човечанством и да се распусти као злочиначки ентитет. Али чак ни Понтифек максимус неће моћи да их ослободи греха", поручио је Медведев и додао да, ако НАТО кијевским фанатицима испоручи системе "патриот" заједно са НАТО особљем, као што је Столтенберг наговестио, они ће одмах постати легитимна мета руских оружаних снага.

"Надам се да слуге Алијансе ово разумеју", закључио је Медведев.

image