Спорт

Далић потврдио: Хрватској довољан бод, али напашћемо Белгију

Селектор вицешампиона света жели сва три бода против Белгијанаца
Далић потврдио: Хрватској довољан бод, али напашћемо БелгијуGetty © Stuart Franklin

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић изјавио је да ће његов тим ићи на победу против Белгије у мечу трећег, последњег кола групе Ф на Светском првенству у Катару, преносе хрватски медији.

Хрватска и Мароко имају по четири бода, Белгија три, док је Канада последња без бодова. Хрватској је за пласман у осмину финала довољан и реми против "црвених ђавола".

"Одлучујућа утакмица за пролазак групе против друге репрезентације света, која је четири године била прва. Да смо бирали, не бисмо хтели да овај меч одлучује. Очекујемо тешку утакмицу, нећемо се опустити због њихових нешто лошијих утакмица. И њима је то важна утакмица", рекао је Далић, пренео је хрватски "Индекс".

Он је поновио да селекција Хрватске неће калкулисати на овој утакмици.

"Спремни смо, идемо да победимо. Неће да буде лако. Не идемо на бод, који би нам био донео пролаз у осмину финала Светског првенства. Таква игра доноси нешто лоше. Морамо да играмо како смо играли против Канаде. Немамо разлог пуно да мењамо, а имамо још један тренинг", навео је селектор Хрватске.

Далић је уверен да ће Ромелу Лукаку бити у стартној постави Белгије.

"То је топ репрезентација. Они су број два на ранг листи ФИФА, а ми број 12. После ове утакмице нема поправног. Игра нам један бод, али нећемо ићи на реми. И ми и Белгија размишљали смо о другачијем расплету групе. Мене само брине да моја екипа буде на свом нивоу и да пружи најбоље од себе. Очекујем да Лукаку почне меч, а њихова игра ће тада да се промени. Није играо пуно у последње време, али је он одличан нападач. Нашим штоперима ће бити тешко, али ако се добро поставимо одрадићемо пола посла", закључио је Далић.

image