Спорт

Хаос у Аустралији у три сата ујутро - фешта навијача због подвига на Мундијалу

Аустралија је на изненађење многих стигла међу 16 најбољих селекција света на турниру у Катару, а то су усред ноћи умели да прославе и њихови навијачи у домовини
Хаос у Аустралији у три сата ујутро - фешта навијача због подвига на Мундијалу© Twitter/screenshot/@MundialMag

Фудбалери Аустралије остварили су још један историјски успех и поновили подвиг из 2006. године, пошто су се пласирали у осмину финала Светског првенства.

Они су у последњем колу групне фазе на изненађење многих савладали Данску 1:0 и тако уз Француску прошли даље, а велико славље усред ноћи забележено је и у самој Аустралији.

Аустралија је као другопласирани тим са чак шест бодова успела да стигне међу 16 најбољих селекција света, иако им се нису давале велике шансе. А колико је "сокер" важан у Аустралији, видело се и на друштвеним мрежама.

Утакмица против Данске била је играна у ситне ноћне сате по аустралијским времену, али сцене су биле као да није три сата после поноћи. На тргу у Мелбурну су десетине хиљаде људи славиле гол Метјуа Лекија као да сутра не постоји.

Управо тај погодак испоставио се кључним у проласку Аустралије у осмину финала, где ће играти против победника групе Ц, што ће бити једна од три селекције - Пољска, Аргентина или Саудијска Арабија.

image