Спорт

Преминула му бака пред почетак Мундијала, а он блиста у дресу Енглеске

Лук Шо је упркос смртном случају у породици одлучио да остане уз тим и током групне фазе је пружао добре партије у дресу Енглеске
Преминула му бака пред почетак Мундијала, а он блиста у дресу ЕнглескеGetty © Julian Finney

Фудбалери Енглеске пласирали су се у осмину финала Светског првенства у Катару, пошто су завршили на првом месту у групи Б. Они ће у осмини финала играти против Сенегала.

Један од њихових најбољих играча у групној фази такмичења био је леви бек Манчестер јунајтеда Лук Шо, који је открио да је имао смртни случај у породици непосредно пред почетак турнира.

Шоу је преминула бака са којом је био близак, али је он ипак одлучио да остане са екипом у Катару.

"Моја бака је нажалост преминула пре турнира. Дуго је имала рак и нажалост је преминула пред прву утакмицу. Али наравно да је селектор био добар према мени и питао ме да ли је све у реду са мном. Питао ме је да ли ми је потребно да одем и фокусирам се на то", почео је Шо, пренео је "Атлетик".

"Али овде сам, ово Светско првенство ми толико значи и нисам желео ништа да пропустим. Она је била јако важан део мог детињства, проводио сам доста времена с њом. Али имао сам времена да тугујем за њом и да се потпуно фокусирам на Мундијал", рекао је Шо који бриљирао управо на тој првој утакмици Мундијала, када је био асистент у победи Енглеске против Ирана 6:2.

image