Свет

Маск потврдио: "Твитер" се мешао у америчке изборе

Амерички милијардер реаговао на тврдње бившег директора "Tвитера" за безбедност и интегритет
Маск потврдио: "Твитер" се мешао у америчке избореwww.globallookpress.com © Onur Dogman/Keystone Press Agency

Власник и извршни директор "Твитера" Илон Маск признао је да се пре његовог преузимања та друштвена мрежа мешала у америчке изборе модерирањем садржаја.

Маск је то написао реагујући на коментаре Џоела Рота, бившег директора "Твитера" за безбедност и интегритет који је рекао да друштвена мрежа није безбеднија под руководством америчког милијардера.

Рот је поднео оставку након Масковог преузимања компаније, рекавши да не може да остане у фирми којом се влада диктаторским едиктом.

Између осталог, он је један од одговорних и за доношење одлуке о укидању налога Доналду Трампу, али и за забрану приче "Њујорк поста" о лаптопу Хантера Бајдена, сина америчког председника, за коју се касније испоставило да је истинита.

Рот је такође један од оних који се не слаже са "апсолутистичком" визијом слободе говора новог власника "Твитера", а због Масковог односа према политици модерирања, он се нашао на удару Европске уније, Беле куће, али и компаније "Епл".

Амерички милијардер је почетком недеље оптужио "Епл" да жели да избаци Твитер из своје продавнице апликација, међутим након састанка са директором те компаније Тимом Куком, договорено је да Твитер остане у понуди на "Епл продавници".

"Тим Кук је био јасан да 'Епл' никада није размишљао о таквом поступку", навео је Маск.

image