Магазин

''Ролекс'' нуди сертификате о аутентичности за половне сатове

Компанија се придружује тржишту половних ствари, па ће сада сви заинтересовани за куповину ових луксузних сатова моћи да добију потрврду о аутентификацији производа
''Ролекс'' нуди сертификате о аутентичности за половне сатовеGetty © Spencer Platt

Иако бренд никада није директно учествовао у оваквим продајама, одлучили су да почну додељују сертификате о аутентичности одобреним трговцима. То значи, да они који желе да буду сигурни да је половни ''Ролекс'' сат који желе да купе заиста прави, могу добити званичну потврду компаније.

''Ролекс'' сатови су неки од најчешћих производа који се могу наћи на препродајном тржишту половних луксузних добара. Многи стручњаци индустрије говоре да је ово добар потез за компанију и сматрају да је неопходно да купац буде сигуран за луксузан производ који купује, без обзира да ли је нов или полован.

Такође додају да је потебно да се цена добро одреди. Ако је превелика разлика у цени у односу на остала тржишта половних ''Ролекс'' сатова, постоји ризик да купци неће желети да учествују и ипак се определити за јевтинију опцију, без сигурности да је сат аутентичан. Због овога је задатак компаније да добро анализира тржиште и одреди цене.

Како би били сигурни у успех оваквог подухвата, ''Ролекс'' ће прво да отвори ову опцију у Европи, на домаћем тржишту. Државе у којима ће бити доступна оваква куповина су Аустрија, Данска, Француска, Немачка, Швајцарска и Енглеска. План је да од пролећа следеће године оваква аутентификација буде доступна свим трговцима широм света. 

image