Спорт

"Многима бистра вода не одговара јер су навикли да живе у муљу"

Селектор је имао поруку за оне који га не желе на клупи репрезентације Србије и додао да, докле год он води "орлове", нико му се неће мешати у посао
"Многима бистра вода не одговара јер су навикли да живе у муљу"© Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Драган Стојковић се на конференцији за медије осврнуо на изјаву коју је дао по слетању у Београд, када је истакао да би неки више волели да је отишао директно за Париз.

Пикси је навео да јавност зна који су људи на које је мислио.

"Нација ме подржава и осећам то. Јер ја нацију не лажем, никад нисам и нећу. Увек имате људе који не воле што сте ту јер са мном не може да се манипулише. Ја нисам Деда Мраз који испуњава музичке жеље и доноси поклоне и они ту не могу да се примакну", почео је Стојковић одговор на то питање.

"Знам ја да сам некима трн у нози зато што смо очистили неке ствари, зато што кућа фудбала није кафана наго оаза мира за играче. Е, многе то очигледно боли, али је то њихов проблем. Труде се да то сруше, осетило се и у квалификацијама када смо одржавали обећања која смо дали. Они су и тада, јер им не одговарам, покушавали да све представе као случајност. То су бочни фактори које увек имаш, не могу сви да те воле."

Како наводи, свестан је тога да ће они уживати уколико не ради поштено посао или има лоше резултате.

"По мом мишлењу, ово је исправан пут. Када ставом и понашањем доведете до стања у коме сте, а то не дозвољава  мешетарење и упливе агената и интересе клубова. Онда сметате јер не могу да манипулишу са вама. Докле год сам  селектор – то ће тако бити. Имам став и идеју за коју се борим. Поносан сам на оно што смо урадили, никоме нећу дати да гази по томе. Јавност може да буде поносна на играче и пожртвовање које су показали од марта 2021. године."

Новинаре је интересовало да Стојковић именује људе који му "подмећу ногу".

"Знате добро ко су људи који не желе да сам овде. Нећу помињати њихова имена, они су за мене небитни. Знам који су им мотиви – губитак утицаја, немогућност уплива у неке сфере. Свој посао радим најбоље што знам и могу. И имам чист образ. И нико неће успети да га упрља", рекао је Пикси и наставио:

"Знате шта се дешавало у прошлости. Није то тако давно било – да неки играчи морају да играју, да се списак мења у свлачионици. То је истина. Зато нас нема 25 година у Европи. А сад дође неко и почисти, па наравно да не ваља. Многима бистра вода не одговара јер су навикли да живе у муљу."

"У бистрој води се све види. У тај муљ ме неће натерати. Да се ја препуцавам и некоме одговарам? Нећу. Не постоји човек који може да се меша у прављење тима док сам ја селектор. Чист сам, не улазим у комбинације, не чиним никоме ништа зарад мог бенефита – није се дешавало и неће се десити."

Упитан је и да прокоментарише дешавања у Фудбалском савезу Србије непосредно пред одлазак на Мундијал, када је настао хаос на изборној скупштини.

"Били сте сведоци свих тих дешавања, то не би требало да се дешава, али се десило. Ми смо мајстори да унесемо немир и покваримо атмосферу. Тајминг није добар, али то није алиби. Нека се људи баве тиме и решавају како знају и умеју, није моје. Да ми се свиђало, није. Да су ме играчи питали какав је ово циркус – јесу и чудили се како је то могуће. Рекао сам им – пустите то, не губите енергију на нешто што не треба да вас интересује", закључио је Пикси.

image