Спорт

Дани Алвес: Хрватска школа фудбала је слична српској, неће нам бити лако

Бразилски репрезентативац Дани Алвес упозорава да "кариокама" неће бити лако у четвртфиналу Светског првенства против Хрватске
Дани Алвес: Хрватска школа фудбала је слична српској, неће нам бити лакоGetty © Michael Steele

Бразил је у осмини финала савладао Јужну Кореју са 4:1, док је Хрватска тек после бољег извођења пенала елиминисала Јапан укупним резултатом 4:2.

"Хрватска је тежак противник са добрим фудбалерима, који играју у европским клубовима. Њихова школа фудбала је слична српској. Морамо да се прилагодимо њиховом стилу игре и да добро испланирамо меч", рекао је Алвес, преноси сајт "Гол".

Победник дуела Хрватска - Бразил играће у полуфиналу са бољим из меча Аргентина - Холандија. Алвес је добар пријатељ са капитеном Аргентине Лионелом Месијем.

"Шта да кажем о Месију? Све пролази кроз њега, кроз његове ноге. Он је у бруталној форми. Све што морамо да урадимо јесте да се боримо за наш циљ. Из поштовања према Хрватској морамо да мислимо на тај меч, пошто смо у четвртфиналу, а не у полуфиналу. Хрватска заслужује 110 одсто наше пажње", закључио је Алвес, који је тренутно члан мексичког Унама.

Утакмица између Бразила и Хрватске биће одиграна у петак од 16 часова.

image