Глобална НАТО агресија и ми

Ако ико има и право и обавезу да се законски огради од НАТО утицаја, онда је то Србија, као највећа жртва НАТО злочина. Покушаји компромиса и сарадње са НАТО лешином, уз позивање на прагматизам и "окруженост", могу се толерисати само као краткотрајна куповина времена

Пре четврт века, 29. априла 1999, на протестном скупу у САНУ говорио је наш велики философ, родољуб и борац за социјалну правду, академик Михаило Марковић. Цитираћемо овде неколико краћих одељака из његовог излагања, и да бисмо показали да је Србија била потпуно свесна историјских димензија своје одбране од НАТО агресије, али и да бисмо се ослонили на његове кристално јасне закључке у анализи садашњих прилика.

"Ова НАТО агресија неће само нама, Југославији и Србији, нанети материјалне штете. Она ће имати једну неочекивану последицу, а то је духовна смрт НАТО цивилизације. Једна цивилизација без духовне културе – пре или после умире. А оно што чини духовну културу јесу универзалне људске вредности, етичка начела."

Данас је светска већина окренула леђа НАТО. САД и ЕУ више ником у свету нису привлачни, а њихова болест и њихово очајање покренули су рат против Русије, по форми готово исти као рат против Србије, само пресудан за опстанак читавог човечанства.

А Михаилови закључци нису (само) закључци великог српског мислиоца, већ и интелектуалног "инсајдера". Михаило је био неколико деценија један од водећих прогресивних стваралаца у оквиру западне цивилизације, док се још није сасвим редуковала на своју антиљудску, НАТО димензију, и уважени предавач на водећим западним, посебно америчким универзитетима.

"Пуна је истина данашње ситуације да влада светска диктатура. Њој измиче само неколико највећих и најмоћнијих држава на свету као што су Кина, Индија и Русија. Сведоци смо кукавичког ћутања готове целе Европе. Грађани немају моћи да спрече своје владе да буду сервилни послушници."

Европа опет и кукавички ћути и саучествује у злочину од којег има само штете, у новом европском рату. Али на нашем искуству су много научиле пре свега Русија и Кина, и оне данас (заједно са Индијом) предводе светску већину, али и светску цивилизацију, из које ће "НАТО цивилизација" ускоро бити одстрањена и неутралисана, као малигно ткиво.

У том тријумфу цивилизације, за Србију је резервисано почасно место. Не смемо га изгубити бесмисленим заигравањем са злочинцима, којих се сви гнушају. Ако ико има и право и обавезу да се законски огради од НАТО утицаја, онда је то Србија, као највећа жртва НАТО злочина. Покушаји компромиса и сарадње са НАТО лешином, уз позивање на прагматизам и "окруженост", могу се толерисати само као краткотрајна куповина времена. Јер они су и смртно опасни (тај монструм је неспособан за сарадњу) и директно супротни и интересима Србије и српског народа, и моралним начелима и глобалном устанку против светске диктатуре.

"Хитлер и Гебелс су владали медијима само у својој земљи. Глобалисти то чине у целом свету".

Карактеристична црта вишевековне хегемоније Запада увек је била (зло)употреба човека, за коју је неопходна манипулација свешћу. Савремене медијске технологије омогућиле су манипулације читавим народима и друштвеним групама, што западна олигархија без зазора чини нон-стоп. У агресији коју ми трпимо, застрашујући су примери манипулација хрватским, албанским, украјинским народом.

"На делу је насиље без икаквих скрупула, без ограничавања. Стално се врше припреме за рат, производе се огромне количине оружја, оне се натурају државама и оне морају да га купују."

Духовно умрла "НАТО цивилизација" довела је човечанство на ивицу нестанка. Мртви Запад не може да победи, али његова агонија је опасна. Ипак, морамо веровати и деловати тако да Нови свет – светска већина, предвођена Русијом и Кином, успешно оконча неутрализацију НАТО метастазе.

"Правила којима се данас управља у НАТО цивилизацији имају супротан карактер од етичког. (...) То је својеврстан нихилизам и он има потпуно аморални карактер."

На "црној листи" НАТО одавно су Русија, Кина, Србија, православна вера, конфучијанска филозофија, социјална правда... У најновије време на тај списак су додате духовно-моралне вредности, људска заједница, породица, па и сам – човек! ЛГБТ+, воук, трансхуманизам и друге негације људског идентитета су довољан разлог да западна олигархија буде потпуно и заувек ликвидирана, као малигна дегенерација. Као потпуна негација људскости, њени припадници не могу бити третирани као људска бића.

"Да закључим. Универзалне, моралне вредности су средиште једне духовне културе. А култура је неопходан услов једне материјалне цивилизације. Кад је морал уништен, цела култура доживљава слом. Данас НАТО цивилизација почива само на материјалним постигнућима; она је лишена било какве истинске културе. Дакле, она је осуђена на смрт."

Шта ми да закључимо данас? Србији недостаје и животно јој је потребна политика, заснована на нашем историјском искуству и достигнућима, а чије би основне одреднице биле: духовно и државно јединство са Русијом (и Кином, БРИКС и новим, слободним светом) и раскид са (духовно мртвом и злочиначком) НАТО заједницом, у коју спада и ЕУ.

Формула нашег опстанка и наше будућности је: да БРИКС, не НАТО!