Русија

Пронађена тела погинуле трочлане посаде у авионској несрећи у Подмосковљу

Потрага би могла да потраје још два дана, рекао је представник хитне помоћи

Тела три члана посаде ССЈ-100 који се у петак срушио у Подмосковљу, пронађена су након потраге, саопштили су данас надлежни руски званичници.

"Тела чланова посаде пронађена су на месту пада авиона у Подмосковљу. За њихову идентификацију биће потребно молекуларно генетско испитивање", рекао је саговорник агенције ТАСС.

Органи реда су такође појаснили да ће истражне радње на месту пада авиона бити завршене данас након чега ће почети уклањање остатака. 

Представник хитне помоћи раније је за РИА Новости рекао да је логично претпоставити да су приликом експлозије авиона тела два пилота и инжењера лета могла да буду раскомадана на ситне комадиће, те да је пракса показала да потрага с учешћем спасиоца на местима оваквих катастрофа углавном траје три дана.

Наиме, јуче се авион "сухој суперџет" срушио у Подмосковљу током пробног лета након планског ремонта, саопштиле су оперативне службе. Према подацима службе, у авиону се налазила трочлана посада. 

У авиону није било путника, а у кокпиту су се налазила два пилота и инжењер лета.

Очевици су потврдили да се авион срушио у близини московске области Коломна у близини села Апраксино, пренела је раније агенција Интерфакс.

image