Русија

Кремљ о покушајима атентата Кијева на руског лидера: Путинова безбедност је на највишем нивоу

Коментаришући речи коментарисао речи Кирила Буданова о неуспешним покушајима атентата на руског председника, Дмитриј Песков је истакао да је безбедност Путина на неопходном нивоу
Кремљ о покушајима атентата Кијева на руског лидера: Путинова безбедност је на највишем нивоуGetty © Pier Marco Tacca

Безбедност председника Русије Владимира Путина је на одговарајућем нивоу, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

На овај начин је прокоментарисао речи шефа Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране Кирила Буданова о неуспелим покушајима атентата на Владимира Путина.

Буданов је раније рекао да је Кијев покушао да убије руског председника Владимира Путина, али су ти покушаји били неуспешни, пренео је украјински медиј "Страна".

Британски таблоид "Сан" је 2022. године писао да је дошло до експлозије у колони која је пратила возило председника Русије у Москви, међутим, Песков је и тада демантовао ту информацију.

Такође, кијевски режим је 2023. године покушао да изврши напад дроном на резиденцију председника Путина у Кремљу.

Крајем марта, шеф украјинске Службе безбедности Василиј Маљук наговестио је умешаност агенције у атентате и покушаје убиства истакнутих личности политичког и друштвеног живота Русије и Украјине.

А и сам Буданов је у мају 2023. године признао да је кијевски режим умешан у покушаје убиства познатих Руса. 

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је 2023. прокоментарисао претње кијевског режима упућене руском лидеру, назвавши Украјину терористичком државом. Министар спољних послова је ту оцену дао, с обзиром на то да су претње упутили саветник шефа кабинета лидера кијевског режима Михаил Подољак и Алексеј Данилов, који је тада био на месту секретара Савета за националну безбедност и одбрану.

image