Русија

МО Русије: Ослобођено још једно место у ДНР

Преузимање контроле над селом Урожајноје омогућава руским трупама да изравнају линију фронта и прошире мостобран на граници ДНР и Запорошке области, пренео је ТАСС
МО Русије: Ослобођено још једно место у ДНР© Tanjug/Ukraine's 24th Mechanised Brigade via AP

Руска војска ослободила је насеље Урожајно у Доњецкој Народној Републици (ДНР), саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се наводи, преузимање контроле над селом Урожајноје омогућава руским трупама да изравнају линију фронта и прошире мостобран на граници ДНР и Запорошке области, пренео је ТАСС, позивајући се на безбедносне снаге те области.

"Руске снаге уништиле су железнички ешелон са људством и техником на станици за истовар. Група 'Запад' је током протеклог дана уништила осам украјинских бригада. Погинуло је и рањено до 52 украјинских војника, а уништено је складиште муниције", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је група "Центар" одбила шест контранапада јуришних јединица украјинске војске, док губици украјинских снага износе до 300 војника.

Група снага "Дњепар" уништила је радар ваздушних обавештајних снага украјинске војске РАДА РПС-42 и четири складишта муниције, док је група "Север" уништила осам украјинских бригада.
Погинуло је и рањено до 150 украјинских војника.

Руски ПВО системи уништили су током протеклог дана 33 украјинска дрона и 10 ракета ХИМАРС. Губици украјинске војске у зони одговорности групе 'Југ' износе 450 војника, два оклопна транспортера и шест складишта муниције.

image