Русија

Песков: Знамо зашто Запад и Кијев хистеришу на помен Модијеве посете Русији

Западне земље мисле да све државе морају да буду у складу са политиком Запада усмереном на изолацију Русије, док Москва има потпуно другачије виђење сарадње, навео је портпарол Кремља
Песков: Знамо зашто Запад и Кијев хистеришу на помен Модијеве посете Русији© Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Запад сматра да све земље треба да гарантују Русији потпуну изолацију, али је та политика у супротности са интересима других великих земаља, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за Телеграм канал "Зарубин".  

Не могу све државе у свету да осигурају свој суверенитет, али их има довољно које пре свега мисле не своје сопствене интересе, навео је Песков и додао да су немоћни изливи беса, љубоморе и хистерије поводом састанка руског председника Владимира Путина и индијског премијера Нарендре Модија сасвим разумљиви.

Састанци Владимира Путина и Нарендре Модија изазивају "не само љубомору, већ и хистеричне манифестације како на страни Колективног запада тако и кијевског режима", додао је портпарол.

"Њима се то не свиђа, мисле да све државе морају да се ускладе са са политиком Запада усмереном на изолацију Русије", навео је Песков.

Сарадња Русије и Индије није усмерена против трећих земаља, а пријатељство је засновано управо на међусобном поштовању, тражењу равнотеже интереса и спремности да се узму у обзир и проблеми на које указује друга страна, истакао је Песков.

Како је објаснио, Русија нема исто виђење сарадње, као Запад.

Односи Путина и Модија почивају на јаким односима између две државе, и без обзира на њихово пријатељство, навео је портпарол.

Путин је показао традиционално топло гостопримство а то су индијски гости високо оценили, рекао је Песков и додао да је сам председник Путин одлучио да Модија позове у сопствену резиденцију.

image