Русија

Бесне пожари у Русији: У Новоросији горе три рекреативна центра, има повређених (ВИДЕО)

Ватра је захватила 11 објеката у Краснодарском крају, а евакуисано је 176 људи
Бесне пожари у Русији: У Новоросији горе три рекреативна центра, има повређених (ВИДЕО)www.globallookpress.com © © Petrov Sergey

Ватра је захватила 11 објеката на територији комплекса "Романтик" у Краснодарском крају, где се проширио шумски пожар, евакуисано је 176 људи, а једна особа је повређена, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације на Телеграму.

Наиме, Министарство за ванредне ситуације Руске Федерације пријавило је данас пожар у шуми и трави на подручју фарме Дурсо на површини од три хектара. Ватра се проширила на територију рекреативног центра "Плави талас", а нешто касније пожар је потпуно угашен.

Истовремено, шума је наставила да гори на 10 хектара, а касније се пожар проширио на површину од 62 хектара.

На место пожара упућени су хеликоптери Ка-32 и Ми-8.

Градоначелник Новорусије Андреј Кравченко је напоменуо да је пожар почео у зони рекреативног центра "Романтик" и да се проширио ка рекреативном центру "Фрегат". У том региони је уведено ванредно стање.

У Краснодарском крају, због јаког ветра и брзог ширења пожара, ватра се проширила на територију три рекреативна центра "Романтик", "Монар" и "Грађевинарство". Претходно су евакуисани туристи, укупно 176 људи, међу којима 48 деце.

"На том подручју пожар је захватио 11 зграда", наводи се у саопштењу.

image