Русија

Амбасадор РФ у Хагу: Запад се спрема да подигне оптужницу против Русије за употребу хемијског оружја

Начелник снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Русије Игор Кирилов рекао да се САД и Немачка, заједно са Украјином и техничким секретаријатом ОЗХО, спремају да покрену специјалну мисију за истрагу о употреби хемијског оружја у Украјини
Амбасадор РФ у Хагу: Запад се спрема да подигне оптужницу против Русије за употребу хемијског оружјаwww.globallookpress.com © Cpl. Dalton Swanbeck/Keystone Press Agency

Запад се спрема да подигне оптужницу против Русије за употребу хемијског оружја, рекао је Владимир Тарабрин, стални представник Руске Федерације при ОЗХО, руски амбасадор у Хагу.

"Они активно раде са техничким секретаријатом ОЗХО како би га натерали да предузме неке кораке у циљу оптуживања Русије за употребу хемијског оружја", рекао је Тарабрин.

Он је истакао да се руска страна томе на све начине супротставља и конкретним чињеницама покушава да докаже да ће сви ти напори доживети неуспех.

Раније је начелник снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Русије Игор Кирилов рекао да се САД и Немачка, заједно са Украјином и техничким секретаријатом ОЗХО, спремају да покрену специјалну мисију за истрагу о употреби хемијског оружја у Украјини.

Дипломата је такође додао да нема и не може бити хемијске претње Украјини од Русије. Истовремено, Москва не искључује да би могла да позове стручњаке ОЗХО да проуче доказе о употреби таквог оружја од стране Кијева, приметио је он.

У Хагу је од 9. до 12. јула одржана 106. седница Извршног савета ОЗХО.

image