Песков: Русија се никада није мешала у америчке политичке процесе

Насиље у унутрашњој политичкој арени током предизборне кампање у САД забрињава цео свет, укључујући и Русију, рекао је портпарол Кремља

Русија се никада није мешала, нити ће се мешати у унутрашње политичке процесе у Сједињеним Државама, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"То је брига америчких бирача. Никада се нисмо мешали и нећемо се мешати у унутрашње политичке процесе у Сједињеним Државама. Врло пажљиво пратимо шта се тамо дешава, јер је то највећа привреда на свету, уједно и најмоћнија војна држава, која троши много новца на војску, више него све друге земље заједно", казао је Песков за ТВ канал "Звезда".

Према његовим речима, насиље у унутрашњој политичкој арени током предизборне кампање у САД забрињава цео свет, укључујући и Русију.

Говорећи о "мировном" Самиту у Швајцарској, Песков је рекао да тај самит о Украјини није био мировни, а да када се говори о могућности учешћа Русије на следећем, потребно је разумети шта је тачно Владимир Зеленски имао на уму.

"Већина Украјинаца се и даље противи преговорима са Русијом, али та двоцифрена бројка је последица 'машине', која ради у тој земљи да завара становништво. У Украјини се и данас подстичу националистичка осећања и мржња према свему што је руско. Народ се заварава и испира му се мозак", закључио је портпарол Кремља.

Наиме, према резултатима истраживања које је објавило украјинско издање "Зеркало недели", удео становника Украјине, који су спремни за мировне преговоре са Русијом достигао је 44 одсто, док 35 одсто не верује да је дошло време за почетак таквих преговора.

Анкету је од 20. до 28. јуна спровела социолошка служба Центра "Александар Разумков" у Кијеву.