Русија

Захарова о Трамповој и Венсовој изјави о нагодби у Украјини: Будимо само реални

Портпаролка руског Министарства спољних послова оценила је изјаве кандидата Доналда Трампа о могућности решавања конфликта у Украјини у року од 24 сата, као и речи потпредседничког кандидата Џеј Ди Венса, да је Кина већи проблем за САД од догађаја у Украјини
Захарова о Трамповој и Венсовој изјави о нагодби у Украјини: Будимо само реални© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Одвајање изборне реторике од изјава овлашћених владиних званичника и реално сагледавање могућности су неопходни када се разматрају изгледи за решење сукоба у Украјини у случају победе републиканаца на изборима у САД, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је данас на брифингу оценила изјаве кандидата Доналда Трампа о могућности решавања конфликта у Украјини у року од 24 сата, као и речи потпредседничког кандидата Џеј Ди Венса, да је Кина већи проблем за САД од догађаја у Украјини.

"Као прво, морамо да раздвојимо изборну реторику од изјава актуелних владиних функционера, а друго је, ако говоримо о томе да ли је то могуће решити, да ли ће то функционисати или не. Морамо да будемо реални", казала је Захарова, коментаришући изгледе за нагодбу у Украјини ако победе председнички кандидат Доналд Трамп и кандидат за потпредседника Џеј Ди Венс.

Она је подсетила да је администрација Доналда Трампа, док је била на власти, давала амбициозне изјаве о нагодби на Блиском истоку, али активности у тој области нису дале праве резултате.

Кандидат републиканаца за председника Америке Доналд Трамп објавио је да је изабрао сенатора из Охаја Џејмса Дејвида Венса за потпредседника САД ако победи на изборима у новембру.

"Одлучио сам да је особа која је најдостојнија да буде потпредседник САД сенатор Џеј Ди Венс из велике државе Охајо", написао је Трамп на друштвеној мрежи "Истина".

Између осталог, Трамп је додао да је Венс био маринац, да је дипломирао на универзитету Охајо стејт, као и да је дипломирао право на Јејлу.

image