Русија

РТ репортажа са Авдејевског правца: Западна опрема као трофеј за руске војнике (ВИДЕО)

Војник са позивним знаком "Гепард" наводи да су пре почетка СВО, западни произвођачи оружја оценили свој војни потенцијал као неуништив, али да се на бојном пољу стварност показала другачијом

Како је уништен први тенк "абрамс" у зони Специјалне војне операције, мит о супериорности западне војне опреме, нашироко рекламиран широм света, почео је да бледи. Током својих војних удара, руска војска открива много рањивости и смишља много начина да порази ту скупу западну опрему.

Храброст и посвећеност руских војника инспирише становништво земље.

Војник са позивним знаком "Гепард" наводи да су пре почетка СВО, западни произвођачи оружја оценили свој војни потенцијал као неуништив, али да се на бојном пољу стварност показала другачијом.

"Војно особље Оружаних снага Русије узбуђено претвара ту опрему у рушевине. А данас су руски борци добијају заслужене награде. Руска војска има неку врсту такмичења између јединица, тачније се међусобно такмиче у количини уништене тешке опреме", навео је руски војник.

Оператер баражних беспилотних летелица "ланцет" каже да је компанија покровитељ испунила своју обавезу према Министарству одбране, а да присутни војници из групе руских трупа "Центар" не крију одушевљење могућношћу да добију подстицајне исплате за верну службу.

image