Русија

Ким Џонг Ун са руском војном делегацијом у Пјонгјангу: Подржавамо Специјалну војну операцију

Руска Федерација спроводи операцију у Украјини зарад заштите суверених права и безбедности земље, оценио је севернокорејски лидер и позвао на јачање војне сарадње са Русијом
Ким Џонг Ун са руском војном делегацијом у Пјонгјангу: Подржавамо Специјалну војну операцију© Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун се састао са замеником руског министра одбране Алексејем Криворучком и изразио подршку Специјалној војној операцији у Украјини која се спроводи за заштиту суверених права и безбедности Руске Федерације, преноси Корејска централна новинска агенција (КЦНА).

Састанак са руском војном делегацијом коју предводи Криворучко одржан је у седишту Централног комитета Радничке партије Кореје у Пјонгјангу.

"Друг Ким Џонг Ун упутио је борбени поздрав војсци и народу Русије. Изразио је непоколебљиву снажну подршку и солидарност владе и народа ДНР Кореје поводом СВО са Русијом", преноси КЦНА.

Током састанка је истакнут значај и потреба сарадње руске и свернокорејске војске ради заштите заједничких безбедносних интереса.

Војске Русије и Северне Кореје, иако имају дугогодишње историјске традиције, морају чвршће да сарађују како би имале важну улогу у заштити регионалног и глобалног мира и међународне правде, поручио је Ким Џонг Ун.

image