Русија

Лекари нису могли да га спасу: Преминуо дечак рањен у украјинском гранатирању Белгородске области

И поред свих мера које су лекари предузели, шеснаестогодишњак, рањен у украјинском нападу на дечије игралиште у Шебекину 11. јула, није преживео
Лекари нису могли да га спасу: Преминуо дечак рањен у украјинском гранатирању Белгородске областиGetty © Emil Leegunov/Anadolu

Дечак који је 11. јула био рањен у украјинском нападу на дечије игралиште у Шебекину преминуо је данас у болници, објавио је губернатор Белгородске области Влачеслав Гладков.

"Украјинска војска је 11. јула извршила терористички напад. Експлозивна направа бачена је на игралиште где се налазило пет дечака. Лекари су се током целе недеље борили за живот 16-годишњака који је тада тешко рањен. Били су му оштећени већи крвни судови и зато је изгубио много крви – четири литра", написао је Галдков на Телеграму

Срце му је два пута стало од како је примљен у болницу, лекари су га два пута враћали у живот, навео је Галдков.

Током лечења су одржаване редовне консултације са специјалистима из федералних центара, али због критичног стања у коме се налазио није постојала могућност да га пребаце у Москву, објаснио је губернатор.

"Нажалост, и поред свих мера које су лекари предузели, нису успели да га спасу. Његовој породици и пријатељима изражавам најискреније саучешће", написао је Гладков.

Тог дана је у Шебекину повређено петоро деце, од којих је најмлађе имало осам година, а сва су у тешком стању превезена у болницу. Један од њих је касније пребачен на лечење у Москву.

Коментаришући украјински напад на игралиште у Шебекину, званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова је рекла да се ради о намерном терористичком нападу на децу који заслужује осуду међународне заједнице и самог Кијева.

image