Русија

Амбасадор Русије у Вашингтону: У САД застрашују представнике руске дијаспоре

У погледу слободе говора и "наметљиве бриге за представнике штампе" Вашингтон "прилично често показује двоструке стандарде", указао руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у Вашингтону: У САД застрашују представнике руске дијаспореGetty © South_agency

Америчке обавештајне службе застрашују представнике руске дијаспоре, оптужујући их да крше закон само због промоције своје културе, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

"Запослени у ФБИ застрашују представнике руске дијаспоре и оптужују их да крше закон о страним агентима само зато што наши сународници промовишу културна достигнућа своје историјске домовине и на тај начин покушавају да се боре против русофобије", рекао је он новинарима.

Антонов је додао да у погледу слободе говора и "наметљиве бриге за представнике штампе", Вашингтон "прилично често показује двоструке стандарде".

Коментаришући реакцију Вашингтона на пресуду Американцу Евану Гершковичу по оптужбама за шпијунажу, амбасадор је напоменуо да ово није први пут да се Москва сусреће са покушајима америчких владајућих кругова да нападну руско правосуђе.

"Добро је познат селективан приступ Вашингтона ономе што је исправно, поштено и законито", додао је он.

image