Русија

Володин стигао на Кубу (ВИДЕО)

Председавајући Државне думе састаће се са председником Народне скупштине народне власти и Државног савета Републике Естебаном Лазом

Председник Државне думе Вјачеслав Володин допутовао је у радну посету Куби, где ће се састати с руководством те земље, јављаjу РИА Новости.

Како је саопштила прес-служба Државне думе, Володин би требало да се састане са председавајућим Народне скупштине народне власти и Државног савета Републике Кубе Естебаном Лазом.

У делегацији су били: први заменик председника Државне думе Иван Мелников, заменик председника Државне думе Александар Бабаков, Владислав Даванков и Борис Чернишов, председник комитета за међународне послове Леонид Слуцки, председник комитета за енергетику Павел Заваљни, председник Одбора за одбрану Андреј Картаполов, председник Одбора за безбедност и борбу против корупције Василиј Пискарев и председник Одбора за информациону политику, информационе технологије и комуникације Александар Хиштајн.

Володин је на Кубу стигао из Никарагве, где је, по налогу руског председника Владимира Путина, представљао Русију на свечаним догађајима посвећеним 45. годишњици Сандинистичке народне револуције, разговарао са посланицима Народне скупштине (једнодомног парламента) републике и састао се и са председником Никарагве Данијелом Ортегом, преневши му поруку руског лидера. 

Одржан је и састанак са председником Никарагве Данијелом Ортегом Саведром.

image