Русија

Провокације изнад Баренцовог мора: Руски ловци пресрели америчке бомбардере

Авиони америчког ратног ваздухопловства поново су покушали да наруше ваздушни простор Руске Федерације
Провокације изнад Баренцовог мора: Руски ловци пресрели америчке бомбардереGetty © Gary Hershorn

Руска средства контроле ваздушног простора изнад Баренцовог мора открила су групу ваздушних циљева која се приближавала државној граници Руске Федерације, саопштило је руско Министарство одбране.

Како се наводи, да би се идентификовао ваздушни циљ и спречило нарушавање државне границе Руске Федерације, у ваздух су подигнути ловци МиГ-29 и МиГ-31 из састава дежурних снага Ратног ваздухопловства РФ.

"Руске борбене посаде идентификовале су ваздушни циљ као пар стратешких бомбардера Б-52Х америчког ваздухопловства. Како су се руски ловци приближавали, амерички стратешки бомбардери су почели да се удаљавају од државне границе (ваздушног простора) Руске Федерације", пише Министарство одбране.

Након успешно обављене акције и спречавања нарушавања ваздушног простора Русије, руски авиони су се безбедно вратили на своје матичне аеродроме.

Из Министарства одбране додају и да је лет руских ловаца обављен у складу с међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода и уз поштовање мера безбедности.

image