Русија

Руске снаге обориле 80 украјинских дронова, у Краснодарском крају 14 повређених цивила

У згради у граду Апшеронск у Краснодарском крају је дошло до експлозије гаса, има повређених, један човек је извучен испод рушевина, саопштило је Министарства за ванредне ситуације
Руске снаге обориле 80 украјинских дронова, у Краснодарском крају 14 повређених цивилаGetty © Pablo Miranzo/Anadolu

Руске снаге су у току ноћи изнад територије Руске Федерације обориле 80 украјинских дронова и спречиле терористичке нападе Кијева, саопштило је руско Министарство одбране.

Конкретније, изнад Ростовске области је уништено 47 дронова, изнад Црног и Азовског мора 17, изнад Краснодарског краја осам, а изнад Белгородске, Вороњешке и Смољенске по један дрон.

Такође, око седам сати ујутру, дежурним средствима ПВО оборено је пет украјинских дронова изнад Астраханске области, саопштило је Министарство.

Према информацијама Министарства за ванредне ситуације (МЧС) у Краснодарском крају су фрагменти обореног дрона оштетили инфраструктуру нафтне рафинерије у граду Туапсе, али су стручњаци локализовали и елиминисали отворени пожар.

Такође, у згради у граду Апшеронск у Краснодарском крају је дошло до експлозије гаса, има повређених, саопштило је МЧС и навело да је један човек извучен испод рушевина.

Оперативне службе које су на лицу места су за ТАСС потврдиле да је рањено 14 људи, као и да је једна особа спасена тако што је извучена испод рушевина.

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, међутим, руски системи ПВО спречавају нападе. Нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.

image