Русија

Пушилин: Украјинци стрељају целе породице, не дају им да пређу на територију РФ

Људи који су успели да побегну из насеља која су још увек под контролом украјинских снага су посведочили да војска убија цивиле који покушавају да побегну, рекао је лидер ДНР и додао да је руски истражитељи раде на томе
Пушилин: Украјинци стрељају целе породице, не дају им да пређу на територију РФwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Украјинске трупе стрељају читаве породице цивила који покушавају да се евакуишу на територију која је под контролом руске војске у Доњецкој Народној Републици, изјавио је лидер републике Денис Пушилин за "Русија 24".

"Ситуација са избеглицама које беже из насеља под украјинском контролом је изузетно тешка јер непријатељ, како би их спречио да дођу на нашу страну, стреља те људе. Имамо много доказа за то. О томе сведоче људи који су имали среће да се евакуишу на безбедно место у ДНР", рекао је Пушилин.

Власти ДНР чине све што је у њиховој моћи да помогну што већем броју становника ослобођених насеља да побегну, али бруталност украјинских војника је некад бржа.

"Људи из Дзержинска који су успели да побегну испричали су нам страшне ствари. Са њима сада раде истражитељи и органи реда, а све то иде у ту ризницу ратних злочина оружаних формација Украјине. Детаљно се бавимо тиме", рекао је Пушилин.

image