Русија

Руси у акцији: Оборена три АТАЦМС-а и 163 беспилотне летелице, уништен тенк "леопард 2"

Украјинске снаге су у протекла 24 часа изгубиле више од 1.500 бораца
Руси у акцији: Оборена три АТАЦМС-а и 163 беспилотне летелице, уништен тенк "леопард 2"www.globallookpress.com © MOD Russia

Оружане снаге Руске Федерације настављају са активностима у зони Специјалне војне операције, а у протекла 24 часа системи ПВО руске војске оборили су три тактичке балистичке ракете АТАЦМС, шест ракета лансираних из ХИМАРС-а и 163 беспилотне летелице, саопштило је руско Министарство одбране.

У извештају се наводи и да су јединице групе трупа "Север" елиминисале готово 270 војника, уништили четири возила, две хаубице, као и два непријатељска топа.

Јединице групе трупа "Запад" елиминисале су преко 520 војника, уништиле немачки тенк "леопард 2", један оклопни транспортер и девет возила. Током противбатеријске борбе погођене су три хаубице, један топ, а уништена су и три складишта са муницијом Оружаних снага Украјине.

Јединице групе трупа "Југ" елиминисале су готово 620 војника, уништиле два оклопна транспортера и пет возила. Поред тога, током противбатеријске борбе погођене су четири хаубице и три топа.

Јединице групе снага "Центар" елиминисале су готово 35 војника, уништиле пет возила од којих је једно оклопно возило, једну хаубицу и три топа.

Јединице групе трупа "Исток" елиминисале су више од 110 војника, уништиле пет возила и шест хаубица.

Јединице групе трупа "Дњепар" елиминисале су више од 115 војника, уништиле четири возила, две хаубице и један топ.

Погођена је радарска станица за откривање и праћење ваздушних циљева, као и људство и опрема непријатеља у 113 рејона Украјине.

image