Русија

Донбас зове Трампа у госте?

Један од сенатора ДНР позвао је Доналда Трампа да, уколико победи на председничким изборима, посети Донбас и од људи директно чује о зверствима режима Владимира Зеленског
Донбас зове Трампа у госте?Getty © Brandon Bell / Staff

Ако Доналд Трамп буде изабран за председника САД, требало би да посети Донбас, рекао је за РИА Новости сенатор Доњецке Народне Републике Александар Волошин.

"Ако Трамп победи на изборима, предлажем му да испланира своје прво међународно путовање у Донбас како би из прве руке сазнао шта становници ДНР и других нових региона Руске Федерације о зверствима режима (Владимира) Зеленског", рекао је Волошин.

Према његовим речима, за огромну већину становника ДНР одавно је очигледно да је "Бајден болестан и да није у стању да управља Сједињеним Државама". Стога, како је објаснио, Америком данас уместо Бајдена управљају људи "који зарађују много новца од рата и убијају цивиле у Донбасу".

Трамп је, подсетимо, више пута до сада говорио да би за веома кратко време решио сукоб у Украјини. Такође, говорио је и да до њега не би ни дошло да је он, а не Бајден, 2022. био на месту председника САД. Недавно је изјавио и да се током свог председничког мандата веома добро слагао са председником Русије Владимиром Путином.

Ипак, Кремљ је последњих дана више пута демантовао различите изјава Трампа које се тичу Русије, објаснивши да у САД пред изборе увек постоји велико интересовање за руског председника и Русију. 

image