Русија

Оружане снаге Украјине напале трајект у луци "Кавказ": Има повређених и погинулих

Кијевски режим поново је покушао да изведе терористички напад на територију Краснодарског краја. Јутрос је изведен напад на трајект у луци "Кавказ", навео је гувернер тог краја Венијамин Кондратјев
Оружане снаге Украјине напале трајект у луци "Кавказ": Има повређених и погинулихGetty © Stringer/Anadolu Agency

Оружане снаге Украјине напале су дроновима у јутарњим сатима трајект у луци "Кавказ" на Кубану, има повређених и мртвих, навео је гувернер Краснодарског краја Венијамин Кондратјев.

"Кијевски режим поново је покушао да изведе терористички напад на територију Краснодарског краја. Јутрос је изведен напад на трајект у луци 'Кавказ'. Напад је резултирао пожаром", написао је Кондратјев на Телеграму.

Према његовим речима, пожар је локалног карактера и нема опасности од ширења ватре.

"Нажалост, међу члановима посаде и запосленима у луци има повређених и мртвих. Породици и пријатељима је пружена сва неопходна помоћ", додао је.

Претходно је руско Министарство одбране саопштило да су дежурне посаде на системима ПВО Оружаних снага Руске Федерације током ноћи изнад руске територије обориле 25 беспилотних летелица.

Како се наводи, ваздухоплови су пресретнути и уништени изнад Брјанске и Белгородске области, Крима и Црног мора.

"Током протекле ноћи, када је кијевски режим покушао да изведе терористички напад беспилотним летелицама на објекте на територији Руске Федерације, дежурни системи ПВО пресрели су и уништили две беспилотне летелица изнад Брјанске и две изнад Белгородске области, као и 21 беспилотну летелицу изнад територије Републике Крим и вода Црног мора", пише руско Министарство одбране.

Кијев готово свакодневно покушава да беспилотним летелицама нападне циљеве у пограничним и централним регионима Русије.

Снаге противваздушне одбране редовно одбијају непријатељске нападе.

image