Русија

Нова листа санкционисаних: Москва одговара на агресивне акције Лондона

На руској "стоп листи" су се нашла имена представника британских приватних безбедносних компанија укључених у обуку украјинске војске, руководилаца војно-индустријских предузећа која сарађују са кијевским режимом, као и стручњака који шире антируске ставове у медијима
Нова листа санкционисаних: Москва одговара на агресивне акције Лондонаwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Због непријатељске политике Лондона, Москва проширује списак санкција особама које се доводе у везу са војном индустријом и медијима у Великој Британији, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

"И даље смо принуђени да признамо приврженост британских власти непријатељској политици према Русији, као и да Лондон улаже напоре за свеобухватно супротстављање нашој земљи и мотивише режим Зеленског да настави крвопролиће", наводи се у саопштењу.

Москва је одлучила да одговори на агресивне акције Лондона тако што ће проширити листу санкционисаних особа именима представника британских приватних безбедносних компанија укључених у обуку украјинске војске, руководилаца војно-индустријских предузећа која сарађују са кијевским режимом, као и аналитичара и публициста који у медијима шире антируске ставове, пре свега када је у питању СВО .

Из Министарства су поручили да су сви покушаји "британских русофоба да стратешки поразе и изолују Русију" осуђени на пропаст.

"Позивамо Лондон да трезвено процени ситуацију и одмах промени вектор у билатералним односима", поручили су из Москве и навели списак британских држављана којима је сада забрањен улазак у Руску Федерацију.

image