Русија

Руски амбасадор у САД: ФБИ покушава да оправда своје неуспехе нападима на Русију

Анатолиј Антонов реаговао је на оптужбе америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) о наводним покушајима Русије да утиче на америчке изборе
Руски амбасадор у САД: ФБИ покушава да оправда своје неуспехе нападима на РусијуGetty © Lev Radin/Pacific Press/LightRocket

Оптужбе америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) о наводним покушајима Русије да утиче на изборе имају за циљ да скрену пажњу америчке јавности са погоршања унутрашњих противречности у америчкој политици, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

Наиме, директор ФБИ Кристофер Реј рекао је да руска влада наводно жели да "утиче и да се на различите начине меша" у демократију и изборни процес у Сједињеним Државама.

"Рејева изјава је још један неуспешан пример политике пребацивања проблема са болне главе на здраву. Разумљива је жеља представника администрације да скрену пажњу обичних грађана са њихових грешака и бројних унутрашњих противречности Америке, које су се у последње време приметно погоршале", казао је Антонов.

Руски дипломата је истакао да Москва категорички одбацује све инсинуације против Русије.

Антонов је нагласио да је Русија увек поштовала и поштоваће избор америчког народа.

"Тако је било и раније, а тако ће бити и током актуелне председничке трке", поручио је руски амбасадор.

Амерички председнички избори одржаће се у новембру.

Руски председник Владимир Путин је више пута изјавио да се Руска Федерација не меша у америчке изборе и да ће радити са сваким лидером САД коме амерички народ верује.

image