Русија

Путин поводом Дана истражитеља: Неизбежна одмазда за оне који желе да поделе друштво (ВИДЕО)

У условима Специјалне војне операције, истражни органи решавају посебне, додатне, изузетно важне задатке, укључујући ефикасно деловање на ослобођеним територијама, рекао је руски председник поводом Дана истражитеља

Председник Русије Владимир Путин честитао је запосленима и ветеранима истражних органа професионални празник, захваливши истражитељима на интегритету и лојалности и поручивши да они који покушају да застраше и поделе руско друштво, да одиграју на карту верских и националних осећања чека неизбежна одмазда.

"Службеници истражних органа Министарства унутрашњих послова, Истражног комитета и Федералне службе безбедности Русије дају незамењив, огроман допринос борби против корупције, тероризма и екстремизма, заштити интереса друштва и државе, живота и безбедности грађана, њихових права и слобода", рекао је руски лидер у видео-поруци поводом Дана истражитеља.

Руски лидер је нагласио да они који покушавају да застраше људе, да поделе руско друштво, да се поигравају са верским и националним осећањима никада неће успети у томе, као и да њих чека неминовна и праведна одмазда.

Путин је позвао на компетентан и брз одговор на нове ризике који се појављују у ери технолошке револуције, миграционих токова, локалних сукоба и формирања будућих тржишта, појављују се и нови ризици, укључујући сајбер претње, трговину дрогом и прекогранични криминал.

"На те изазове треба да одговоримо прецизно и брзо, да унапређујемо методе истраге, уводимо напредне приступе и дигитална решења која ће нам омогућити не само да откривамо, него и спречавамо те криминалне радње", нагласио је руски председник.

Како је додао, руски истражитељи ефикасно раде у Донбасу и Новорусији, прикупљајући непобитне доказе о злочинима неонациста, њихових помагача, терориста и екстремиста.

Он је напоменуо да сада, у условима Специјалне војне операције, истражни органи решавају посебне, додатне, изузетно важне задатке, укључујући ефикасно деловање на ослобођеним територијама.

Путин је на крају истражитељима пожелео успех у раду, истакавши да је сигуран да ће постизати добре резултате у свим кључним правцима.

image