Русија

Патрушев честитао Дан ратне морнарице: Руска морнарица заузима водећу позицију у свету

Морнарица коју је створио Петар Велики све време свог постојања остаје симбол моћи руске државе, поручио је помоћник председника Руске Федерације Николај Патрушев
Патрушев честитао Дан ратне морнарице: Руска морнарица заузима водећу позицију у свету© Виталий Тимкив/РИА Новости

Руска морнарица заузима водећу позицију у свету, обезбеђује одвраћање потенцијалних противника и несебично учествује у Специјалној војној операцији, навео је помоћник председника Руске Федерације Николај Патрушев у својој честитки поводом дана руске Ратне морнарице.

Како је истакао, руска морнарица одржава стратешку стабилност и међународни закон и ред у Светском океану и свакодневно прати мирне економске активности Русије у интересу друштвено-економског развоја земље.

"Приоритет државне политике у области поморских активности остаје одржавање борбених способности флоте за извршавање стратешких и оперативних задатака. Председник Руске Федерације Владимир Путин поставио је велике задатке за даљи развој бродоградње и јачање потенцијала поморског сектора", истакао је Патрушев.

Нагласио је да развој и производња наоружања и војне опреме достиже нови ниво, да се унапређује вештина и борбена обука поморских јединица, као и њених специјализованих родова војске.

Патрушев је напоменуо да је Дан морнарице један од значајних празника Русије, а да флота, коју је створио Петар Први, чува традиције морнара у заштити суверенитета и територијалног интегритета државе.

image