Русија

У Карелији пукла привремена брана: Једна особа погинула, две нестале (ВИДЕО)

Брана је пукла током реконструкције канала који се налази на територији насеља Надвоици где, према јавно доступним информацијама за 2023. годину, живи око 6.000 људи

У Карелији је пукла привремена брана постављена током реконструкције на Беломорско-балтичком каналу, постоји опасност за мештане, навео је лидер региона Артур Парфенчиков на друштвеној мрежи "ВКонтакте"

Како је саопштио Државни комитет Карелије за егзистенцију и безбедност становништва, једна особа је погинула, а седморо спасено

"Према прелиминарним информацијама, једна особа је погинула, девет особа је повређено, њих седморо је спасено, међу њима је троје деце. Још увек није позната судбина две жене", наводи се у саопштењу.

Вода је јутрос око 6.30 сати по локалном времену однела привремену конструкцију, изливши се у правцу викенд насеља "Балтијски" у којем живи 11 људи, навео је лидер региона Артур Парфенчиков.

Како су јавиле спасилачке службе које се налазе на лицу места, за људима се у даље трага, а вода је за сада ушла у 13 кућа.

У Сегежском региону проглашена је "ванредна ситуација".

Брана је пукла током реконструкције канала који се налази на територији насеља Надвоици где, према јавно доступним информацијама за 2023. годину, живи око 6.000 људи.

На место несреће упућена је група Регионалне дирекције Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације (МЧС) од 50 људи, као и 65 специјалиста Карелске републичке службе трагања и спасавања.

image