Русија

Путин честитао Мадуру на победи: Увек сте радо виђен гост на руском тлу

Председник Русије је Мадуру, након победе на председничким изборима у Венецуели, пожелео успех, добро здравље и просперитет
Путин честитао Мадуру на победи: Увек сте радо виђен гост на руском тлуwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Руске Федерације Владимир Путин честитао је председнику Венецуеле Николасу Мадуру на трећој узастопној победи на председничким изборима истичући стратешко партнерство које везује две земље.

"Поштовани господине Мадуро, драги Николасе, примите моје искрене честитке поводом поновне победе на председничким изборима", навео је Путин у телеграму.

"Руско-венецуелански односе одликује стратешко партнерство. Сигуран сам да ће ваш рад на месту шефа државе наставити да доприноси њиховом прогресивном развоју у свим областима. То у потпуности одговара интересима наших пријатељских народа и у складу је са тежњама усмереним ка изградњи праведнијег и демократског светског поретка", наводи се у поруци Владимира Путина, коју је објавио Кремљ.

Руски лидер је, за крај, истакао да је Мадуро "увек радо виђен гост на руском тлу" и венецуеланском председнику пожелео "успех, добро здравље и просперитет".

Поводом победе Мадура огласио се и портпарол Кремља Дмитриј Песков. Он је поручио да се односи са Венецуелом развијају у свим областима, укључујући и оним осетљивим, и потврдио да ће Москва наставити да развија односе са Каракасом у интересу два народа. 

image