Русија

Почеле велике војне вежбе руске морнарице

Током неколико дана војних вежби учествоваће 300 бродова, више од 200 јединица војне и специјалне технике и преко 20.000 војног и цивилног особља, а циљ вежби је провера рада војне команде и спремности морнарице
Почеле велике војне вежбе руске морнарицеwww.globallookpress.com © Artem Priakhin/Keystone Press Agency

Војно-поморске снаге Русије започеле су данас велике војне вежбе у којима учествују Балтијска, Северна и Пацифичка флота, заједно са Каспијском флотом, потврдило је Министарство одбране Руске Федерације.

У вежбама учествује 300 бродова и глисера, подморница и помоћних пловила, 50-ак летелица, више од 200 јединица војне и специјалне технике, и преко 20.000 војног и цивилног особља.

Током неколико дана, они ће извести више од 300 борбених задатака уз практичну примену оружја, укључујући и гађање противваздушним пројектилима, и артиљеријско гађање по циљевима у ваздуху и на мору. 

Како наводе у Министарству одбране, главни циљ вежби је провера рада војне команде и њеног управљања морнарицом на свим нивоима, али и провера спремности посаде бродова, јединица поморске авијације и обалних снага. 

image