Русија

Окончане вежбе руске морнарице: Бродови и друга пловила се враћају у матичне базе

У вежби је укупно учествовало око 300 бродова, чамаца, подморница и помоћних пловила, 50 авиона, више од 200 јединица друге војне и специјалне технике, као и више од 20.000 војних лица и цивилног особља
Окончане вежбе руске морнарице: Бродови и друга пловила се враћају у матичне базеwww.globallookpress.com © MFA Russia

Руска морнарица завршила је велике вежбе у којима су учествовале снаге Балтичке, Северне и Пацифичке флоте и Каспијске флотиле, саопштило је у руско Министарство одбране.

"Формације и јединице Ратне морнарице Русије, које су учествовале у планираним вежбама у оперативним зонама Северне, Пацифичке и Балтичке флоте, као и у зони одговорности Каспијске флотиле, почеле су да повлаче своје снаге. У блиској будућности, посаде бродова који су извршавали задатке борбене обуке ће се вратити у своје матичне базе како је предвиђено", наводи се у саопштењу.

Главнокомандујући Ратне морнарице Александар Мојсејев, рекао је да је циљ вежбе - провера поступања органа војне команде и контроле Ратне морнарице на свим нивоима, као и спремности посада бродова, јединица поморске авијације и обалских трупа Ратне морнарице Русије за извршавање задатака - остварен.

Он је изјавио и да ће главни штаб Ратне морнарице спровести детаљну анализу дејстава поморских снага, поморске авијације и обалних јединица у оквиру свеобухватних активности борбене обуке.

У вежби је укупно учествовало око 300 бродова, чамаца, подморница и помоћних пловила, 50 авиона, више од 200 јединица друге војне и специјалне технике, као и више од 20.000 војних лица и цивилног особља. 

Току неколико дана трајања вежби, посаде бродова, јединице поморске авијације и обалских трупа извеле су преко 300 борбених вежби уз практичну употребу наоружања, укључујући дејство пројектилима ПВО и артиљеријско гађање.

image