У Техерену се опраштају од Ханијеа: Ковчег са телом пролази градом, окупљени узвикују "Смрт Израелу"

Погребна поворка се креће од територије Техеранског универзитета према тргу Азади, многи од окупљених држе заставе Ирана, Палестине и Хамаса и портрете Исмаила Ханијеа

У главном граду Ирана је почела церемонија опраштања од политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, који је јуче убијен у нападу на његову резиденцију на северу Техерана где је био у посети.

Говор на церемонији је одржао председник иранског парламента Мухамад Бакер Галибаф, а врховни лидер земље Али Хамнеи прочитао је молитву за упокојеног над Ханијевим телом.

Ковчег са телом лидера Хамаса ће понети кроз град како би многобројан народ који се окупио да испрати Ханијеа могао да се опрости са једном од кључних личности палестинског покрета.

Погребна поворка се креће од Техеранског универзитета према тргу Азади. Многи од окупљених држе заставе Ирана, Палестине и Хамаса, неки држе заставу Ирака, где су такође активне снаге отпора.

Окупљени у рукама држе портрете Ханијеа као и других убијених иранских политичких и војних личности и узвикују слоган "Смрт Израелу".

Убиство Исмаила Ханијеа, политичког лидера Хамаса и вероватно најутицајније личности у том палестинском покрету, последњи је у низу инцидената који би могли да запале тај традиционално нестабилан регион. Хамас је за смрт Ханијеа окривио Израел и САД, поручивши да неће остати без одговора.