Русија

Извештај са фронта: Руска војска уништила три "патриота", ликвидирано око 2.000 украјинских војника

Јединице групе трупа "Запад" елиминисале су готово 535 војника, један тенк, као и седам возила, од којих је једно оклопно. Осим тога, уништене су три хаубице, једна станица за електронско ратовање, као и два складишта муниције
Извештај са фронта: Руска војска уништила три "патриота", ликвидирано око 2.000 украјинских војника© Константин Михальчевский / РИА Новости

Руски ПВО системи оборили су ракету АТАЦМС, 14 пројектила ХИМАРС и 61 беспилотну летелицу, саопштило је Министарство одбране Русије.

Дејствима авијације и ракетних снага погођена су три лансера америчког противваздушног ракетног система "патриот", контролни центар беспилотних летелица, железнички возови са муницијом и концентрација људства и војне технике у 147 региона.

Јединице групе трупа "Север" елиминисале су готово 280 војника, уништиле два возила, као и две хаубице.

Јединице групе трупа "Запад" елиминисале су готово 535 војника, један тенк, као и седам возила, од којих је једно оклопно. Осим тога, уништене су три хаубице, једна станица за електронско ратовање, као и два складишта муниције.

Јединице групе снага "Југ" елиминисале су готово 570 војника, уништиле три возила, један ракетни систем, пет хаубица и један топ произведен у Великој Британији. Такође, уништене су две станице за електронско ратовање и пет складишта теренске муниције.

Јединице групе трупа "Центар" елиминисале су готово 365 војника, уништиле два камионета и једну хаубицу.

Јединице групе трупа "Исток" елиминисале су готово 125 војника, уништиле седам возила, два топа, једну хаубицу и једну станицу за електронско ратовање.

Јединице групе трупа "Дњепар" неутралисале су готово 90 војника, уништиле пет возила, једну хаубицу америчке производње и теренско складиште муниције.

image