Русија

Руска војска уништила опрему и положаје украјинске војске: Посаде ПВО обориле 22 беспилотне летелице

Министарство одбране објавило је и снимак уништавања непријатељске технике и положаја
Руска војска уништила опрему и положаје украјинске војске: Посаде ПВО обориле 22 беспилотне летелицеwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Јединице руске војске у зони СВО су користећи ФПВ дронове, уништиле опрему украјинске десантно-јуришне бригаде на Северском правцу и положаје механизоване бригаде у рејону села Спорноје, саопштило је руско Министарство одбране.

Министарство одбране објавило је и снимак уништавања непријатељске технике и положаја.

"Оператери ФПВ дронова групе снага 'Југ' уништили су опрему 81. десантно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине на Северском правцу и положаје 54. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејону села Спорное у зони Специјалне војне операције", наводи се у саопштењу.

Руско МО је објавило и да су у јутарњим сатима дежурне посаде система ПВО обориле 22 беспилотне летелице украјинске војске изнад Курске и Белгородске области.

"Ујутро 6. августа, од 7.00 до 8.30 часова по московском времену, када је режим у Кијеву покушао да изведе терористичке нападе беспилотним летелицама на циљеве на територији Руске Федерације, дежурни системи ПВО су уништили 13 беспилотних летелица са авионским типом погона изнад територије Курске области и 9 украјинских беспилотних летелица изнад територије Белгородске области", пише у саопштењу.

image