Русија

Нове жртве украјинског напада на цивиле: Погинула два становника Белгородске области

Јутрос је у селу Новостројевка-Втораја погинуо цивил након што је украјински дрон погодио аутомобил, навео је губернатор Белгородске области
Нове жртве украјинског напада на цивиле: Погинула два становника Белгородске областиwww.globallookpress.com © Stringer/news.ru

Још један становник Белгородске области постао је жртва украјинског напада – погинуо је јутрос када је украјински дрон погодио његов аутомобил, навео је губернатор Вјачеслав Гладков на Телеграму

"Још једна тужна вест за све нас. Дрон Оружаних снага Украјине је ударио аутомобил који се кретао у близини села Новостројевка-Втораја, Грајваронског градског округа и на велику жалост, усмртио цивила", написао је Гладков.

Становник Белгородске области је погинуо на лицу места, пре него што су лекари дошли у помоћ, навео је губернатор и изразио саучешће породици и пријатељима.

Такође, у селу Вјазовоје, Краснојаружског округа, нападнут је аутобус пољопривредне фирме "Агро-Белогорје", услед чега је погинуо један човек, а четворо рањено, навео је Володин сумирајући последице напада за претходна 24 сата.

Свим рањеним мештанима је пружена медицинска помоћ, додао је Гладков.

Како је саопштило Министарство одбране, руски системи ПВО су од 7 до 8.30 часова оборили девет украјинских дронова изнад територије Белгородске области.

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, међутим, руски системи ПВО спречавају нападе. Нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.

Председник Русије Владимир Путин је поручио да зарад безбедног живота грађана Русије мора да се створи безбедносна зона, односно територија са које непријатељска војска не би могла да наноси ударе на територију Русије.

image