Русија

Оружане снаге Русије ослободиле седмо насеље у ДНР: Тимофејевка је под контролом руских снага

Руска група трупа "Центар" је у зони свог деловања поразила украјинску војску код насеља Торецк, Новгородскоје, Воздвиженка, Гродовка и тарасовка у ДНР, и одбила три контранапада непријатељских јуришних група
Оружане снаге Русије ослободиле седмо насеље у ДНР: Тимофејевка је под контролом руских снагаwww.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru

Оружане снаге Русије су ослободиле седмо насеље у Доњецкој Народној Републици за протеклих недељу дана, Тимофејевка је сада под контролом руских снага, саопштило је руско Министарство одбране.

Како су пренели руски медији, Новоселовка Перваја коју су руске групе трупа "Центар" ослободиле у недељу постала је шесто село које су руске снаге ослободиле у ДНР поред места Лозоватско, Прогрес, Јевгеновка, Волчије и Лењинск.

Поред тога, руске снаге су у том делу фронта поразиле непријатеља код насеља Торецк, Новгородскоје, Воздвиженка, Гродовка и тарасовка у ДНР, а одбиле су и три контранапада непријатељских јуришних група.

Украјинска војска је тада изгубила до 355 војника, оклопни транспортер М113 америчке производње, хаубицу Д-30 и противоклопни топ "рапира".

Како је открио секретар Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу, за протекла два месеца, територија коју контролишу руске снаге је проширена за 420 квадратних километара, а украјинска војска је изгубила преко 115.000 војника.

image