Русија

МО Русије: У Курској области ликвидирано 260 милитаната, уништена и два ПВО система "бук м1"

Непријатељ је изгубио 50 оклопних возила, укључујући седам тенкова, осам оклопних транспортера, три борбена возила пешадије, 31 борбено оклопно возило, укључујући 12 "козака", два оклопна транспортера "страјкер" и шест аутомобила
МО Русије: У Курској области ликвидирано 260 милитаната, уништена и два ПВО система "бук м1"© Станислав Красильников / РИА Новости

Руска војска, заједно са граничним службама ФСБ Русије, наставила је током ноћи да уништава формације Оружаних снага Украјине у пограничним областима Курске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Ваздушни удари, ракетне снаге, артиљеријска ватра и активна дејства јединица које су покривале државну границу спречиле су непријатеља да напредује дубље на територију Руске Федерације", наводи се у саопштењу.

Како су додали, украјинске резерве су поражене у областима насеља Басовка, Журавка, Јунаковка, Беловоди, Кијаница, Корчаковка, Новаја Сич, Павловка, Городишће и Сумска област.

"Непријатељски губици током претходног дана борбених дејстава износили су 260 милитаната и 50 оклопних возила, укључујући седам тенкова, осам оклопних транспортера, три борбена возила пешадије, 31 борбено оклопно возило, укључујући 12 'козака', два оклопна транспортера "страјкер" и шест аутомобила", прецизирали су у Министарству.

Осим тога, уништена су и два ПВО система "бук м1", постројење за разминирање УР-77, као и станица за електронско ратовање.

"Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља", закључило је руско Министарство одбране.

Министарство одбране је претходно објавило да је јучерашњи напад украјинских диверзаната на Курску област у Русији завршен поразом и повлачењем снага Кијева на своју територију.

Командант специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов саопштио је да је украјинска војска активирала последње резерве на граници са Курском области.

Наиме, од јутрос је у Курској области на снази узбуна за ракетну опасност. Украјински диверзанти покушавају да пробију границу у Суџанском и Корењевском округу, али руске снаге одбијају агресију, навео је вршилац дужности губернатора Алексеј Смирнов на Телеграму.

image