Русија

Захарова: Зеленски послао грађане Украјине у машину за млевење меса

Владимир Зеленски је потписао законе о продужењу ванредног стања и опште мобилизације за још 90 дана
Захарова: Зеленски послао грађане Украјине у машину за млевење меса© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Владимир Зеленски је послао грађане Украјине у машину за млевење меса код Курске области, како би у јеку борбе тихо продужио смртоносну украјинску мобилизацију за још три месеца, навела је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Данас је потписао одговарајући закон, истакла ја Захарова на Телеграму.

Председник Украјине, без легитимитета, потписао је законе о продужењу ванредног стања и опште мобилизације за још 90 дана, указују подаци базе података Врховне Раде.

Ванредно стање и општа мобилизација уведени су у Украјини 24. фебруара 2022. године и од тада су више пута продужавани, што је онемогућило одржавање парламентарних и председничких избора у земљи.

Оружане снаге Украјине су у протеклих 24 сата у пограничним регионима код Курске области изгубиле до 260 војника, 50 оклопних возила, међу којима је седам тенкова, саопштило је руско Министарство одбране.

Читаве ноћи су руске снаге заједно са граничним службама Федералне службе безбедности Русије уништавале оружане формације непријатеља на државној граници у Курској области у коју од јуче покушавају да продру украјинске трупе, наводи се у саопштењу Министарства.

Руске јединице које покривају државну границу спречиле су непријатеља да напредује дубље на територију Русије, разбиле су резерве Оружаних снага Украјине у Сумској области, а операција уништавања формација ОС Украјине се наставља, потврдили су у Министарству.

image